Színművészeti: visszavonták a kancellár kinevezését

Visszavonták kedden Papp Csilla kancellári pályázatát a Színház- és Filmművészeti Egyetemre – értesítette az egyetemet az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az SZFE honlapján megjelent rektori tájékoztatóból kiderül: a miniszterelnök a pályázati kör második helyre sorolt pályázóját, dr. Vonderviszt Lajost nevezte ki kancellárnak.

Erről részleteket M. Tóth Géza csak a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján mond, áll az SZFE honlapján. Egyelőre annyit lehet tudni: a rektor nem akarta aláírni a korábbi zuglói polgármester, Papcsák Ferenc jegyzőjének a kinevezését.

Papp Csilla a Vidnyánszky Attila nevével fémjelzett Magyar Teátrumi Társaság titkárának, a Nemzeti Színház kommunikációs tanácsadójának, Szabó Lászlónak a felesége. A szenátus, a tanári kar és a diákok is tiltakoztak kinevezése ellen: sosem dolgozott az oktatásban és művészeti területen sem.

Mint az Index is megírta: Pappnak nincs gazdasági végzettsége sem. Jogász diplomája van, gazdasági területen nincs gyakorlata, munkatapasztalatot a Fideszben és a párt által vezetett önkormányzatokon szerzett, kizárólag jogi vonalon.

Az egyetem féltette szellemi függetlenségét is, attól tartott, a Fidesz a kancellár segítségével vinné véghez az intézményen belül azt a konzervatív fordulatot, amiről Kerényi Imre már több nyilatkozatában is beszélt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.