Színházavató a moziban

Fenyő Miklós és Bergendy István is fellép az I. Színháznyitó Fesztivállal egybekötött Családi Napon, július 14-én, a Pólus Center parkolójában. Bemutatkozik a Pólus film-SZÍNHÁZ, mely ősztől állandó repertoárral várja az érdeklődőket.

Manapság már az is nagy szó, ha egy színház talpon bír maradni, arról végképp ritkán hallani, hogy valahol egy új teátrum szülessen. Most azonban éppen erről van szó: ősztől ugyanis egy vadonatúj színház nyitja meg kapuit a Pólus Moziban. Az egykori multiplex két terme professzionális színpad-, fény-, és hangtechnikát kapott, így születhetett meg a Pólus film-SZÍNHÁZ, mely ősztől gyermek és felnőtt előadásokkal, sőt, teljes bérletsorozatokkal is várja a nagyközönséget.

Pólus film-SZÍNHÁZ
Pólus film-SZÍNHÁZ

A Pólus film-Színház július 14-én családi nappal egybekötött Színháznyitó Fesztivált tart a Pólus Center parkolójában, ahol bárki bepillanthat a készülő előadások kulisszatitkaiba és személyesen is találkozhat a társulat művészeivel. Az I. Színháznyitó Fesztivál és Családi Nap izgalmas gyermekprogramokkal indul és pörgős utcabállal zárul. Koncertek, musical show, operett műsor, sportbemutatók, nyereményjátékok, gyermekelőadások és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket, Fenyő Miklós és Bergendy István is színpadra lép.

A nagyszínpadon délelőtt tizenegytől interaktív gyermekműsorok, rajzfilmdalok, és a Nefelejcs bábszínház várja a kicsiket, akik ezen a napon Süsüvel, a sárkánnyal is találkozhatnak Bergendy István jóvoltából. Lesz rajzverseny, lufihajtogatás, és arcfestés, a jótékonysági játékgyűjtő sátorban pedig a gyerekek megválhatnak feleslegessé vált játékaiktól, melyeket a szervezők összegyűjtenek és a kerület önkormányzati óvodáinak ajánlanak fel.

A felnőtteket könnyűzenei koncertek, fergeteges musical show és operett műsor, továbbá utcabál várja. A rendezvényen fellép Fenyő Miklós, Fehér Adrienn, Jónás Andrea, Katz Petra, Zöld Csaba és zenekara, MC Kali, a 21 GRAMM zenekar, a GNM Színitanoda növendékei, a Roll Skate Boogie, és a Pólus film-Színház társulatának tagjai. A rendezvény műsorvezetője a tévésorozatból jól ismert színésznő, Mérai Kata.

A rendezvény további különlegessége, hogy a nagyszínpadon a műsorok jeltolmácsolás mellett zajlanak majd. Az infokommunikációs akadálymentesítés a Hallássérültek Kultúrájáért Alapítványnak köszönhetően jöhet létre. A Pólus film-Színház művészeti vezetője, Háda János és az alapítvány több éve jó kapcsolatban állnak egymással, és a színház működésének fontos szempontja, hogy a műsoraik- így ez a rendezvény is – az infokommunikációs akadálymentesítésnek köszönhetően mindenki számára élvezhetővé váljanak.

A rendezvényre a belépés ingyenes. Helyszín: a Pólus Center parkolója, 1152 Budapest, Szentmihályi út 131.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.