Szigorítják a beléptetést a Szigeten

Néhány nap múlva kezdődik a 24. Sziget Fesztivál. A rendezvény alapítója, első embere Gerendai Károly, akivel a szombaton megjelenő Hétvége mellékletben nemrég kibérelt taváról és a fesztivál biztonsági kockázatairól is beszélgettünk, valamint arról, hogy lenne- e kulturális miniszter és miért érzi magát néha veterán tábornoknak.

Gerendai Károly
Gerendai Károly
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

- Ha pedig teltházakra számítanak a Sziget Fesztiválon, akkor a veszély sem lesz kicsi. Nem tart terrorcselekménytől?

- A világ valóban egyre zaklatottabb, és amint azt a közelmúlt szörnyű eseményei mutatják, az őrültek ellen száz százalékos védelem nincs. Az viszont biztos, hogy mi mindent megteszünk a biztonság érdekében. Növeljük az ellenőrzést, szigorítjuk a beléptetést, a jegyeket személyes adatokkal kötjük össze, így a hatóságok számára az adatbázisukból az első pillanatban kiderül, ha körözött vagy gyanús személy kíván belépni a Sziget Fesztivál területére. De titkon bízom abban is, hogy a mi, amúgy elfogadó és toleráns rendezvényünk nem tartozik az említett őrültek célpontjai közé.

(Részlet a Népszabadság szombati Hétvége mellékletében megjelenő cikkből. A lap digitális változatát itt vásárolhatják meg: >>>)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.