Szexbombariadó Győrben

Csináljunk egy olyan éjszakát, amelyre közösen emlékezhetünk! – erre biztat Győrbe küldött üzenetében Tom Jones, a 74 éves walesi énekes, aki szombaton este kilenckor a városháza előtt robbantja a szexbombát, amely bizonyára nagyobbat szól a fellépése utáni nyárbúcsúztató tűzijátéknál.
Tom Jones 2011-ben az Arénában. Ragaszkodott az ötcsillagos hotelhet
M. Schmidt János / Népszabadság
Tom Jonest 2009-es budapesti koncertjének idején a magyar nők a világ legszexisebb férfijának választották, így várhatóan nemcsak kortársai, hanem a nála sokkal fiatalabbak is ott tolonganak majd a színpad előtt. Az előzetes felmérések szerint jó idő esetén nyolcvanezren is érkezhetnek az ország minden vidékéről. Szlovákiából, Ausztriából is várnak rajongókat.

A győri közönséget évek óta elkényezteti a város az ismert zenészek ingyenes koncertjeivel. Fellépett itt már a Chico and the Gypsies, a Kool and the Gang, a Mandoki Soulmates Bonnie Tylerrel vagy a The Straits. Nyilván egyikük sem fénykorában, hanem az utóbbi években, az irántuk való érdeklődést a nosztalgia is táplálta. Tom Jones azonban ma is A-kategóriás énekes, nemzetközi koncertkörútja közepén jön Győrbe.

Fellépti díját titokban tartják, előteremtéséhez a helyi vállalkozások nyúltak a zsebükbe, közülük is legmélyebben az Audi.

A koncert előzenekar nélkül este kilenckor kezdődik. A Budapestről Bécsbe tartó út városon átvezető szakaszát már pénteken este lezárják, akkor kezdik el építeni a színpadot. A városközpontba a vasút fölött átívelő Baross híd teljes újjáépítése miatt a nyáron egyáltalán nem használható, nagy zsúfoltságra kell hát számítani. A város parkolóhelyeit a parkolóházak és a bérletes helyek kivételével az autósok ingyen használhatják. A város különböző részein összesen 12 óriási kivetítőt helyeznek le. Három WC-csoportot nyitnak meg, öt helyen pedig egészségügyi központot alakítanak ki.

Tom Jones pénteken érkezik Budapestre, ahol meg is száll, mert ragaszkodott az ötcsillagos hotelhez, ilyen azonban Győrben egyelőre nincs. Autóval viszik a koncert helyszínére, rajongókkal nagy valószínűséggel nem találkozik. Úgy tudjuk, azt is szerződésbe foglalta, hogy legföljebb négy emberrel együtt fotózkodik. Sokan kértek tőle interjút, lapzártakor valószínűsíthető, hogy ezekre nem lesz lehetőség.

A koncert másfél órás lesz, utána kezdődik a tűzijáték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.