Szex, bábok, neurózisok

Négy új bemutatóval indul az Ódry Színpad évada. A Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves bábszínművész osztályának rögtön két premierje lesz, Novák Eszter zenés színész osztálya musicalre készül, az ötödéves színészek egy svájci botránydrámát mutatnak be, Szüleink szexuális neurózisai címmel.

Jelenleg tíz után tilos próbálni az örökmozgó Színművészeti Egyetemen. A helyzet meglehetősen abszurd. Az idén financiális okokból korábban volt a színművészetis évnyitó, mint az általános iskolákban, előre bepótlandó a télen várható szénszünetet. A nehézségek dacára négy új bemutató is várható, közülük kettő – ha nem is év végi, de év eleji – vizsgaelőadás.

Az Ágytörténetek című darabnak, Dömötör András előző színművészetis rendezésének szerzőpárosa, a Presznyakov-fivérek legalább annyira botrányszerzőknek számítanak Oroszországban, mint Svájcban Lukas Bärfuss, akinek darabját most szintén Dömötör rendezi az ötödéves színész osztállyal. A Szüleink szexuális neurózisai című produkcióban művészeti vendégként Kovács Patrícia szerepel.

A negyedéves bábszínész osztály Olympos High Schooljában sem csak diákok láthatók, Tengely Gábor Odüsszeia-átirata végén Hegedűs D. Gézának lesz ziccer-szerepe. A bábos osztály másik bemutatóját Csizmadia Tibor jegyzi, Huxley Szép új világát fogalmazták színpadra az ötödéves dramaturghallgatóval, Kristóf Borbálával. A téma: a boldogság diktatúrája. Amikor választani lehet a magas művészet és a boldogság között, és inkább az előbbit áldozzák fel. És amikor a boldogság és a boldogtalanság között többé már nem lehet választani, bár beszélik, hogy anno létezett egy liberalizmus nevű eszmerendszer. Ha belegondolunk, mind az Odüsszeia, mind a Szép új világ elég sok lehetőséget tartogathat a gyors észjárású bábos kreativitás számára.

A negyedéves zenés színészek musicalbemutatóra készülnek októberben, huszonnegyedikén pedig a Színházi Főtanszék hagyományos dalversenyének legjobb dalai lesznek hallhatóak.

Továbbra is műsoron a Félelem és Macskajaj a Harmadik Birodalomban, Zsótér Sándor Brecht-rendezése, amelyet idén a POSZT versenyprogramjába is beválogattak.

Olympos High School
Ódry Színpad
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.