Szecessziós séta angolul értőknek

Minden hely betelt a szeptemberig futó budapesti Szecessziós séta elnevezésű programsorozat – magyar nyelvű változatára. Az angolul értő/beszélő érdeklődőknek azonban van megoldás.

Májusban indította el a Szecessziós séta című programsorozatot a Hungarofest „Az európai szecesszió nagymesterei – Barcelona, Brüsszel, Budapest” című kiállítás kísérőrendezvényeként. A tárlat a magyar soros EU-elnökség egyik kiemelt kulturális programja volt, amely a három ország egy-egy városának szecessziós építészetét mutatta be.

Az egy hónapja zajló ingyenes programsorozatban a századforduló világának építészeti remekei között barangolhatnak az érdeklődők – a budapestUNDERGUIDE közreműködésével.

A szombatonként rendezett túrákon általában háromszor annyian jelentek meg, mint ahányan kényelmesen részt vehettek a kiránduláson. Nem véletlen, hogy a szervezők úgy döntöttek, az előzetes regisztráció sok csalódástól, felesleges várakozástól mentheti meg az érdeklődőket. A létszámot azonban maximalizálták – 60 főben.  
Az örömben az üröm, a szeptemberig futó ingyenes sétaszéria magyar nyelvű változata teljesen betelt. Az ürömben az öröm: az angolul beszélők nem maradtak le semmiről, ott még akad pár hely.

És aki ide se jut el, az "benevezhet" az októberig tartó Szecessziós Kincsvadászatra. Hogy ez mit is fed? Tíz kincsesládát Budapest egy-egy ikonikus szeci-épületében.

A ládában egy vendégkönyv és egy kis meglepetés vár a kincskeresőre. Ezt geocache-nek nevezik, amelynek egyik lényeges eleme: a kincsvadász a ládákhoz apró emléktárggyal érkezik. Ő maga pedig az előző kalandra vágyó társának ajándékára cserélheti le a magáét.

További info: http://www.szecesszio.eu/

A Gellért Fürdő az egyik helyszín
Gellért fürdő, szecessziós épület,
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.