Stúdió a Flasztreren

Az énekes-dalszerző Jónás Vera e hét végén nem saját koncertre hívja az érdeklődőket, hanem egy interaktív utcai stúdióba, hogy közös zenét, élő felvételt készítsen velük. Jónás Vera, valamint a közreműködő Snétberger Zenei Tehetségközpont fiatal roma zenészei és az amerikai Found Sound Nation csapata mellett a járókelők is beszállhatnak a közös muzsikagyártásba. Zenei előképzettség nem szükséges, lehet énekelni, hangszeren játszani, beatboxolni, vagy bármilyen hanggal, effekttel hozzájárulni a helyben készülő produkcióhoz.

Az ötletgazda Jónás Vera, aki 2012 őszén az amerikai OneBeat nevű tehetségprogram keretein belül 32, a világ minden tájáról összetrombitált zenésszel dolgozott és turnézott az Egyesült Államok keleti partján. A koncertek mellett rendszeresen állítottak fel utcai stúdiókat, melyekkel a városok lakóival készítettek közös felvételeket. Az énekesnő később Svájcban is kipróbálta ezt a modellt, majd úgy döntött elhozza Magyarország utcáira.

Jónás Vera énekes, dalszerző, gitáros, a London Centre of Contemporary Music Schoolban 2012-ben szerzett diplomát, három éve alakított zenekarával, a Jónás Vera Experimenttel tavaly ősszel teltház előtt mutatta be első, GAME című albumát a budapesti Trafóban. Dalai ötvözik az élő elektronikát a teljesen akusztikus hangzással. Évek óta Londonban és Budapesten él és alkot, mindkét városban sokat koncertezik zenekaraival.

Az utcai stúdió helyszínei:

augusztus 23. – Balatonfüred, Tagore sétány (kora délutántól)
augusztus 24. – Pécs, Zsolnay Negyed, Szamárfül Fesztivál (egész nap)
augusztus 25. – Budapest, Grund (egész nap)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.