Street View - végre hanggal!

Bár lassan már a világ legeldugottabb részeire is bepillanthatunk a Street View-val, a látványt nem kísérik hangok – legalábbis így volt ez eddig.
Egy valóban ambiciózus projektet indított 2007-ben a Google: különleges autóval és felszereléssel kezdte beutazni a világot, hogy a helyszíneket – bejárható módon – a számítógépünk képernyőjére hozza. Először csak utcákon tehettünk virtuális sétákat, később viszont már egészen egzotikus helyekre is eljuthattunk, például az óceánok mélyére, az Egyesült Államok nemzeti parkjaiba vagy egy tengeralattjáró belsejébe.

Bár a látvány elképesztő, azonban nézelődéseink során csönd van, hacsak mi magunk nem illesztünk valamilyen háttérzenét a képekhez.

Ezt a helyzetet elégelte meg a hallókészülékeket gyártó Amplifon, és a Web Audio API platformot kombinálva a Street View lehetőségeivel, különleges háttérzenét, -zajokat ad a képekhez.

Mindez a legjobban felhallgatóval élvezhető, ugyanis 3D hanghatásról van szó, ami elhalkul a hangforrástól távolodva, és erősödik egy újabb hangforráshoz közelítve. Környezeti zajok, madárcsicsergés, vízesés hangja stb. is hallhatók ilyen módon beépítve a Street View-ba.

Jelenleg csupán három helyszínen (Place du Palais, Hapuna Beach, Balboa Park) tehetünk zenés-hangos sétát, no de valamikor a Street View is kicsiben kezdte- írja a hvg.hu

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.