Star Wars-rajongók éjszakáznak a mozik előtt

Már több mint száz rajongó várakozik a Star Wars bemutatójára az előtt a Los Angeles-i mozi előtt, ahol 1977-ben az elsők között mutatták be a filmet. Az ébredő erő premierjére várók már más amerikai mozik előtt is egyre hosszabb sort alkotnak – több mint egy héttel a vetítés előtt.

A The New York Times arról írt, hogy a Los Angeles-i Chinese Theater előtt már szombat óta több mint száz rajongó táborozik. Más moziknál is hízik a sor, de a Kínai Színház különleges helyet foglal el a rajongók szívében. A Csillagok háborúját, a Star Wars-saga első epizódját ugyanis 1977-ben mindössze 30 moziban kezdték játszani - köztük a Kínai Színházban -, mert a 20th Century Fox néhány fejese nem sokat remélt tőle. A filmszínház előtt, amely régóta Hollywood szimbóluma, különösen sokan gyűltek össze annak idején.

Azóta hagyomány lett belőle, hogy a Star Wars-rajongók minden új epizód előtt ott táboroznak, 1999-ben is azt tették, amikor a Star Wars 1. rész - Baljós árnyak került a mozikba. A Sith-ek bosszúja című epizód előtt hat hétig várakoztak ott, ám akkor hoppon maradtak a hagyományőrzők, mert kiderült, hogy a Fox nem foglalta le a mozit a filmhez.

A legújabb Star Wars filmre már online, jegyelővételben történelmi nagyságrendben keltek el a jegyek, de a jegyirodák szerint a premier hetére még mindig bőven van belépő. A tíznapos kempingezésre berendezkedő rajongói mag nem is a jegypénztárhoz áll sorba, a hagyomány és a közösségi élmény motiválja őket.

A közös Star Wars-váró élményhez most már az is hozzá tartozik, hogy a táborozók egy beteg gyerekek számára létrehozott alap, a Starlight Children's Foundation támogatására gyűjtenek pénzt az őket fotózó turistáktól.

A táborozásnak már megvannak a pontos szabályai, a sátrakat éjféltől lehet felállítani és reggel hatra össze kell csomagolni. A sort rövid időre bizonyos rendszerességgel el is lehet hagyni, de a rajongók közötti "nyilvántartásban" ki és be kell jelentkezni.
A Star Wars: Az ébredő Erő december 17-én debütál Észak-Amerikában, a magyar nézők 18-tól láthatják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.