galéria megtekintése

Sorozatra szoktatott gyerekek

0 komment

B. T.

A pesti kis- és ­fiatalkorúak körében ma a sorozatok a legnépszerűbbek – közölte érdeklődésünkre a házi statisztikák áttekintése után a FSZEK Liszt Ferenc téri gyermekkönyvtárát vezető Kaszás Veronika.

Az alsósok első számú favoritja Berg Judit Rumini-sorozata, a második helyet Jeff Kinney Egy ropi naplója című végtelenített szériája érdemelte ki, a bronzérmes Elisabetta Dami Geronimo Stilton és Thea Stilton-folyama, valamint a Fantázia Birodalmának hercegnői sorozata.

Hasonlóan jól szerepel a J. K. Rowling Harry Potter-szériájának első négy kötete, Finy Petra Iskolások kézikönyve c. munkája, Berg Judit Lengemesék és Tökmagok c. sorozata, Holly Webb nagybetűs cicás-kutyás regényeinek füzére és Rosie Banks Titkos Királyság gyűjtőcímet viselő könyvei.

 

A felsősök abszolút kedvencei a Maros Judit-féle Hűvösvölgyi iskolában és Leiner Laura Szent Johanna  gimijében zajló kalandok.

Népszerű a Harry Potter 4., 5., 6. és 7. kötete, és itt is őrzi előkelő pozícióját a jó öreg Ropi. Sokat forog Leiner Laura két regénye, a Bábel és az Akkor szakítsunk, Gimesi Dóra, Jeli Viktória és Tasnádi István Időfutár-sorozata, valamint Rick Rior­dan Percy Jackson és az olimposziak c. sorozata is.

A Hűvösvölgyi sulit és a Szent Johanna gimit a középiskolások is falják, aminőképpen John Green Papírvárosok és a Csillagainkban a hiba című művét, Gayle Forman Ha maradnék c. könyvét, Janne Teller Semmi c. munkáját, Colleen Hoover Szívcsapás-sorozatát és James Dashner Útvesztő-trilógiáját.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.