Slayer, Damien Rice, GusGus és Sigma a VOLT Fesztiválon

Az Iron Maiden és Wiz Khalifa mellé újabb fellépőket jelentettek be szerdán a soproni VOLT Fesztivál szervezői: a legendás trash metál zenekar Slayer és az énekes-dalszerző Damien Rice mellett júliusban Magyarországra érkezik az elektronikus zenében utazó Sigma és a GusGus is.
A június 29. és július 2. között 24. alkalommal rendezett fesztivált minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezi – mondta Fülöp Zoltán, a fesztivál egyik alapítója. A sikerben valószínűleg az is közrejátszik, hogy a VOLT múlt héten a groningeni Eurosonic fesztiválon a legjobb közepes méretű európai fesztivál címet kapta meg.

Az eddig bejelentett fellépők mellett idén nyáron Sopronban fellép a 35 éves fennállását ünneplő Slayer. A világ egyik legismertebb trash metál zenekara pályafutása során kapott Grammy-díjat, kísérték botrányok dalszövegei és lemezborítói miatt, és vihart kavart a dobos ki-, majd visszalépése is. A zenekar az alapító-gitáros Jeff Hanneman 2013-as halála óta tavaly jelentkezett először új lemezzel.

Sopronban láthatja először a magyar közönség a világhírű énekes-dalszerzőt, Damien Rice-t, aki legtöbbeknek főleg a Közelebb (Closer) című film zenéje miatt lehet ismerős. Legutóbbi, harmadik lemeze, a My Favourite Faded Fantasy két éve jelent meg.

Két leeds-i elektronikus zenész, producer és dj duója a Sigma, mely az utóbbi öt évben szerzett magának nemzetközi hírnevet. Ők dallamos, pörgős és fülbemászó indulóikkal – amilyen például a két évvel ezelőtti sláger Nobody To Move és a Changing – küzdötték fel magukat a drum'n'bass élvonalába.

A reykjavíki GusGus húsz éve játszik egyedi dinamikájú és atmoszférájú elektronikus zenét, eddigi pályafutása során kilenc stúdióalbumot és egy koncertlemezt készített.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.