Sikerült Rolando Villazón műtétje

Kitűnően sikerült Rolando Villazón operaénekes hangszálműtétje - a hírt a világhírű mexikói tenor maga jelentette be hétfőn, hozzátéve, hogy már elkezdett gyakorolni, színpadra azonban csak 2010 elején áll újra.

Villazón tavaly kényszerült lemondani a New York-i Metropolitan Operában kitűzött előadásait. Először úgy hitték, csupán kisebb pihenőre szorul, hiszen voltak már 2007-ben is problémái, és akkor kisebb szünettel korrigálták állapotát. Idén azonban kiderült, hogy a pihenő nem elegendő, a többszöri hangszálgyulladás cisztává fajult, amit műteni kellett.

Villazón beszámolója szerint a kényes operáció remekül sikerült. Bár az első gyakorlások után megújultnak, frissnek érzi magát, csak jövőre, azaz 2010 januárjában tér vissza a színpadra, először Mozart Idomeneójának címszerepét énekli Párizsban a kiváló barokk és klasszikus specialista, Emanuelle Haim vezényletével, Luc Bondy rendezésében.

Jövő júniusban Londonban Massenet Manonjában, Laurent Pelly új rendezésében Des Grieux lovagot játssza. Münchenben pedig a Szerelmi bájital Nemorinójaként láthatja viszont a közönség. Felfedezője, Plácido Domingo felkérésére egy mexikói zeneszerző, a Domingo-díjas Daniel Catan új operájának ősbemutatójában vállalt szerepet, a premiert 2010 szeptemberében tartják.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 

Rolando Villazón
Rolando Villazón, 2009-07-20,
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.