Sikeres koncertet adott Londonban a Budapesti Kamaraopera

Hétfő este London egyik legpatinásabb szakrális helyszínén, a westminsteri St. John's Smith Square templomban barokk zenei hangversenyt adott a Budapesti Kamaraopera. Az est szponzora egy öt évvel ezelőtti Magyar Magic fellépésen szeretett bele Moldován Domokos együttesébe.

Mint a Népszabadságnak nyilatkozva Peter Simor, az esemény magán szponzora elmondta, öt évvel ezelőtt hallotta először a társulatot, amikor a Magyar Magic keretében a Covent Garden-i St. Paul's-ban, a művészek „szentélyében" a Poppea megkoronázásával mutatkozott be.

A magyar származású keramikus művész és dizájner, skót feleségével, Anne-nel együtt az előadás után e-mailben gratulált Moldován Domokosnak. Ezzel egy gyümölcsöző barátság vette kezdetét, és Simor azóta tervezte, hogy újabb lehetőséget biztosít az együttesnek Londonban.


Mint az „amatőr" impresszárió elmondta, a St. John's Smith Square 800 fős kapacitása annak ellenére majdnem megtelt, hogy az esttől függetlenül éppen ezekben a napokban zajlik Londonban a Lufthansa Korai Barokk Zenei Fesztivál, a Temple Church-ben pedig ugyanazokban az órákban az abszolút brit közönségkedvenc Messiás csendült fel. Nem mintha a brit főváros kulturális élete ne kínálna minden estére valami szenzációt. A többnyire vájt fülű közönség nagyon élvezte a Monteverdi Poppeájából, Purcell Dido és Aeneasából és Orpheus Britannicusából elhangzott áriákat és duetteket, illetve a hangszeres betéteket.


Peter Simor reményének adott hangot, hogy a kitűnő Budapesti Kamaraopera a jövőben nem pusztán egy-egy előadásra, hanem hosszabb turnéra is meghívást kap a szigetországba. Saját mecénási szerepében még nem biztos, fél nappal a koncert után elkerülhetetlen veszteségét próbálta magának számszerűsíteni.

Az egyik fellépő, Miksch Adrienn drámai szoprán
Az egyik fellépő, Miksch Adrienn drámai szoprán
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.