Az Eiffel-csarnokba viszik az Operaházat

A 9,3 milliárd forint költségvetésű és kétmilliárd forint saját bevételű színház egy kormányhatározat szerint az Eiffel-csarnokban építheti fel új műhelyházát, próbaszínpadait és raktárait is – derült ki kedden.

A kormánydöntés értelmében a MÁV Kőbányai úti, egykori járműjavítójában, az Eiffel-csarnokban olyan bázist építenek, amelybe a raktárak és a műhelyek áttelepülhetnek, felhúzhatnak két próbaszínpadot és egy zenetermet.

Ókovács Szilveszter a leendő Eiffel-bázisban
Ókovács Szilveszter a leendő Eiffel-bázisban
Máthé Zoltán / MTI

Több mint kétezer programot kínál az Opera és az Erkel Színház a következő évadban. Ezen belül külön fesztivált szentelnek a négyszáz éve elhunyt Shakespeare-nek. Az Opera repertoárjába két musicalt is felvesz: a West Side Storyt és Elton John darabját, a Billy Elliotot. Ókovács Szilveszter főigazgató hangsúlyozta: repertoáron tartják a régi, 1937-ben bemutatott Bohéméletet is.

Először rendez operát a dalszínházban Eszenyi Enikő, Göttinger Pál, Juronics Tamás, Novák János, és hosszú évek után visszatér Galgóczy Judit és Kerényi Miklós Gábor. Önálló esttel érkeznek világsztárok, Edita Gruberova és várhatóan Bryn Terfel is. Itthon énekel újra a külföldön is elismert Rost Andrea, Miklósa Erika, Molnár Levente és Bretz Gábor.

Hatvanegyféle bérletet ad ki az operaház. A meglévő bérleteket március 9-étől lehet megújítani, az újakat március 16-tól árusítják.

Az operaház kampánya az ElsőSorban címet kapta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.