galéria megtekintése

Savval leöntött áldozatok képei lettek az év legjobbjai

0 komment

NOL

Bejelentették a Sony World Photography Awards 2016 nyerteseit. A világ legnagyobb fotóversenyén rekordszámú, 230 103 benyújtott munka közül győzedelmeskedett Asghar Khamseh iráni fotóriporter anyaga.    

A World Photography Organisation (WPO) április 21-én Londonban hirdette ki a nyerteseket. A műveket a shortlist-es munkákkal együtt április 22. és május 8. között a londoni Somerset House-ban állítják ki.

Asghar Khamseh díjnyertes felvétele
Asghar Khamseh díjnyertes felvétele
World Photo Organisation

Az L'Iris d'Or, Az Év Fotósa címmel együtt járó huszonötezer dolláros fődíjat elnyerő Asghar Khamseh munkáját a tizennégy professzionális kategória közül választották ki.

 

"A Gyűlölet Tüze" című fotósorozat testközelből mutatja be a – főként női és gyermek – áldozatok életét, akik önhibájukon kívül a társadalom kirekesztettjeivé váltak, és életük végéig viselniük kell az emberi brutalitás okozta testi és lelki sebeket.

Asghar Khamseh díjnyertes felvétele
Asghar Khamseh díjnyertes felvétele
World Photo Organisation

A Nyílt kategória idei győztese Kei Nomiyama japán fotóművészt lett, aki munkájáért ötezer dollár pénzdíjat vihet haza. Nomiyama "Bűbájos bambuszerdő" című képén egy szentjánosbogarat (Luciola parvula) örökített meg a Shikoku-sziget hegyei között, az esős évszak kezdetén.

Kei Nomiyama fotója
Kei Nomiyama fotója
World Photo Organisation

Az Év Ifjúsági Fotósa díját a csupán tizennyolc éves, amerikai Sam Delaware nyerte, aki nővéréről készített portréjával nevezett. Az Év Diák Fókusz kategóriájában a szintén igencsak fiatal, huszonhárom éves Sofia Jern győzött a finnországi Novia Egyetemről. Képsorozata a kenyai Kitale városában élő, a valóság elől menekülő, drogozó fiatalok életét követi nyomon. Munkájáért az egyetem harmincezer dollár értékű Sony fotós felszerelést kapott a londoni díjátadón. 

 Sam Delaware győztes munkája
Sam Delaware győztes munkája
World Photo Organisation

Az ünnepségen RonRong & inri, a kínai kortárs fotográfia úttörőjének számító fotós házaspár elnyerte a Fotózás Művészetéhez Kiemelkedően Hozzájárulók díját. A World Photography Organisation nemcsak művészi alkotásaikért díjazta a házaspárt, hanem az ázsiai fényképészetre gyakorolt hatásukért is. A díjátadón többek között még művészet, csendélet, elkapott kép és sport kategóriában is hirdettek győzteseket. 

 RonRong & inri
RonRong & inri
World Photo Organisation

A nyertesek a Sony legmodernebb digitális képalkotó eszközeivel is gazdagabbak lettek. A Sony World Photography Awards minden évben díjazza a fotográfia legjobbjait. A verseny nyílt, a világ minden tájáról bárki jelentkezhet, aki a legrangosabb díj elnyerésével szeretné megalapozni karrierjét.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.