Rekord Lipcsében

Ismét látogatói rekordot regisztráltak a Lipcsei Könyvvásáron: a vasárnap véget ért fesztiválon 175 ezren vettek részt.A német nyelvterület legnagyobb irodalmi közönségfesztiválján legutóbb tavaly mértek látogatói csúcsot, akkor 168 ezernél állt meg a számláló. A német könyvkiadók és könyvterjesztők egyesülete úgy véli, hogy 2014 jó év lesz.

Az egyesület a tavalyi vásáron indította a Vorsicht Buch!, azaz Vigyázat, könyv! című reklámkampányát, amely a válságba jutott hagyományos könyvkereskedelem támogatását szolgálta.

Valószínűleg a kampány is hozzájárult ahhoz, hogy a könyvesboltok forgalma több évig tartó visszaesés után 2013-ban bővült. A növekedés 0,9 százalékos volt, a kereskedők így - az online értékesítéssel együtt - 9,6 milliárd euró bevételre tettek szert.

A Lipcsei Könyvvásár magyar programját a Balassi Intézet berlini kulturális intézete, a Collegium Hungaricum Berlin (CHB) szervezte. A CHB a németül frissen megjelent magyar, illetve magyar vonatkozású művek közül külön rendezvényen mutatta be egyebek között Igor Janke lengyel újságíró Orbán Viktorról szóló könyvét.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.