Regényt írt Nádas nevében a kormány

A kormany.hu beszámolója szerint Íjgyártó István kulturális diplomáciáért felelős államtitkár, az e héten rendezett Krakkói Nemzetközi Könyvvásár megnyitóján, amelynek Magyarország az idei díszvendége, arról beszélt, mennyi fontos magyar mű látott napvilágot 2014-ben Lengyelországban.

Az ember tragédiájának újrafordítása, vagy Ottlik Iskola a határon-ja mellett megemlítette még az államtitkár a tudósítás szerint Nádas Péter Szerelem című regényének lefordítását is. Nádas azonban soha nem írt Szerelem címen regényt, mindössze egy korai elbeszélése viseli ezt a címet, valamint a Nádast sok tekintetben ihlető Déry Tibor híres novellája.

Íjgyártó beszélt még arról, hogy „Krakkó egy nagyon magyar város”, a földrajzi közelség és a közös múlt, az Osztrák Magyar Monarchia miatt is jól ismernek Bennünket és Magyarország ezúttal is „rendkívül gazdag kínálattal van jelen a kiállításon, amelyen a magyar filmművészetből, gasztronómiából és borkultúrából is ízelítőt kaphat a közönség”. Továbbá a kulturális diplomáciáért felelős államtitkár felkészültségéből is. 
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.