Rakovszky Anforája

Rakovszky Zsuzsa regényének, A kígyó árnyékának (L’ombra del serpente) ítélte az Anfora Centroeuropea-díj második fokozatát a milánói Anfora könyvkiadó. Az első díjas a szlovén Ciril Kosmac lett – közölte a Római Magyar Akadémia kedden az MTI-vel.

A milánói könyvkiadó alapította kitüntetést harmadik alkalommal adták át, ezúttal hétfő este a Római Magyar Akadémián. A közép-európai szerzők Olaszországban 2008-ban megjelent, több mint tizenkét művéből tíztagú – neves egyetemi professzorokból, kritikusokból, fordítókból álló – zsűri választotta ki a legjobb munkákat.

Rakovszky Zsuzsa
regénye a Baldini Castoldi kiadónál jelent meg. Az Anfora igazgatója, Alain Lapointe telefonon értesítette a díjról az írónőt, aki kihangosított telefonbeszélgetésben válaszolt a közönség kérdéseire. Az esten bemutatták Száraz Miklós György Az ezüstmacska (Alla locanda del gatto d’argento) című  könyvét is, amelyet szintén az Anfora jelentetett meg. Az eseményen jelen volt a szerző is.

Ciril Kosmac szlovén író Egy csavargó nyomában (Sulle orme di un vagabondo) című regényéért kapta az Anfora Centroeuropea-díjat. A harmadik helyezett szintén szlovén szerző, Boris Pahor lett Necropolis című regényével.

Mint azt Martin Eszter, a Római Magyar Akadémia munkatársa az MTI-nek felidézte, tavaly Szabó Magda Pilátus című, olaszul megjelent regényével érdemelte ki az Anfora Centoeuropea-díjat, vagyis az első helyezést, amelyet egy valódi amforával jutalmaznak. Mindhárom kitüntetett egy-egy plakettet is kapott.

Rakovszky Zsuzsa
Rakovszky Zsuzsa
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.