Rajcsók Attila plasztikái a Molnár Ani Galériában

Rajcsók Attila szobrászművész munkáiból nyílik kiállítás szerdán a Molnár Ani Galériában. A Gondolatmag címet viselő tárlaton a művész acéllemezekből hajlított, természeti formák ihlette alkotásai lesznek láthatók.

Idén készült, friss munkáiból állít ki hat kisplasztikát a művész. Rajcsók Attila az MTI-nek elmondta, hogy az acélszalagokból hajlított, különböző színekre fújt testeknél elsősorban arra volt kíváncsi, hogyan viszonyul egymáshoz a szín és a forma: milyen hatást keltenek, hogyan tud a kettő együtt dolgozni.

A természet által ihletett szobrok acélból és krómacélból készültek, színüket gyöngyfúvásos technikával kapták.

Rajcsók Attila 2008-ban végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán. Mesterei voltak Kő Pál, Karmó Zoltán és Gálhidy Péter. 2008-ban elnyerte a Corvinus alapítvány díját, diplomamunkáját ugyanabban az évben a Kogart Ház beválogatta gyűjteményébe. Az Infopark szoborpályázatán 2012-ben első helyezést ért el.

Országszerte számos egyéni és csoportos kiállítása volt, meghívásos pályázaton első díjat nyert Csutka címet viselő acél almacsutkája 2009 óta a Millenáris parkban látható.

A kiállítást Uszkay Tekla művészettörténész nyitja meg, a tárlat január 11-ig tekinthető meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.