Péti só

Te híres vagy arról, hogy nagy dumád van, jó kis beszélőkéd, így az volna a feladat, hogy felteszek egy kérdést, te pedig válaszolsz rá, és közben belekevered a válaszba azt a szót is, amit kártyáról húzok neked. Hajdú Péter tálalja a feladatot Bochkor Gábornak, egy kicsit nem értem, hogy miért kell ehhez nagy dumásnak lenni, elvégre nem olyan bonyolult a dolog, de láthatólag Bochkor sem nagyon érti, amikor az a kérdés, hogy „Andreával elmentek vacsorázni, ki fizet”, és a kártyán kihúzott szó (két szó) az, hogy Schobert Norbert, a felvágott nyelvű Bochkor rögtön rávágja: Schobert Norbert.

Mindent bevet, mert ő a „megfelelő ember a kényes feladatra”
Mindent bevet, mert ő a „megfelelő ember a kényes feladatra”
TV2

Talán ennyiből is érezhető, hogy nem feltétlenül nagy elmék mutatkoznak a műsorban vasárnap este. Lehet, hogy nincs is erre szükség, és az a nagyobb baj, hogy mennyire szűkös a választék: a szerkesztők leginkább olyanokat hívtak meg, akik a TV2 műsoraihoz köthetőek: Berki, Gönczy, Tápai. Bochkorban leginkább az az érdekes, hogy láthatóan ma sem érti: azért mert ő és neje sovány, még nem biztos, hogy a súlyfelesleggel rendelkező emberek ápolatlan sertésnek számítanak. Egyszerű műsorvezető nyilván megfordítaná az állítást, és felhívná Bochkor figyelmét: attól, hogy nem festi a haját, még nem biztos, hogy ő a föld szégyene, attól, hogy dohányzik, nem biztos, hogy nem volna szabad emberek közé engedni.

De hát hol itt a műsorvezető?

Hol vannak a kérdések, helyzetek, beszélgetések? Csak a félreértést látom. Hajdú Péter, nyilván a kamera előtt eltöltött évek alapján szívesen képzeli azt, hogy ő olyan érdekes ember, akit az emberek szeretnek és gyűlölnek. ­Pedig az emberek alapvetően közönyösek, a nem szeretésért is provokálni kell őket, dicsekedni a vagyonnal, esetleg butulni főműsor­időben.

Ennek ellenére ő ragaszkodik önmagához, ő a megfelelő ember a kényes feladatra. Nem is nagyon kell kitalálni, mi a kényes feladat, van ilyen műsor ezerszám a világban: viccesnek, keménynek, együttérzőnek kell lenni, jó, ha az ember énekel, plusz az új divat miatt bele lehet menni némi ön­alázásba is. Így aztán Hajdú szűk mezben ­dobál kapura, és valami okból érzékien vonaglik (re­mélhetőleg ilyet többet nem tesz).

Azt remélni sem merem, hogy esetleg alkalmas embert keresnének a feladatra, mert már megtették volna. Tulajdonképpen teljes rejtély, hogy ha egy tévécsatorna rendelkezésére áll két gyors, lendületes, jól reagáló ember, mint Tilla és Liptay Claudia, akkor vajon miért Hajdú Péterre esik a választás, hogy önálló show-t vezessen, hiszen ő legfeljebb a saját viccein tud kicsit nevetgélni.

Aztán csodálkoznak, hogy nem jó a nézettség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.