Őszi pezsgés

A Cafe Budapest, a főváros őszi kulturális fesztiválja a következő két hétben pazar zenei, tánc- és képzőművészeti programokat kínál.

Igazi csemegének ígérkezik kedd este a Müpában a klasszikus dzsesszalapokra épülő, de sokféle zenéből merítő amerikai Pink Martini orkesztra fellépése. Másnap ugyanott Sosztakovics Az orr című operaszatíráját mutatják be alig néhány héttel a bécsi premier után a Neue Oper Wien közreműködésével.

Pénteken a Szahara soul-dívájaként ünnepelt marokkói énekesnő, Oum bűvöli el közönségét a Bálnában. Szombaton a filozófus, zenész, költő David Murray jön az A38-ra, aki 1998-ban a Slam – A szó fegyver című mozi főszereplője volt. Jövő hétfőn a modern lengyel komolyzene világszerte elismert együttese, a Lutoslawski Quartet koncertezik a Zeneakadémián, névadójuk egyetlen vonósnégyesével.

Nyúl Péter – a bábszínházi bemutató is az Art Café része
Nyúl Péter – a bábszínházi bemutató is az Art Café része
Posztós János / Café Budapest

Jövő csütörtökön érdekes újdonságnak ígérkezik a Várkert Bazárban bemutatkozó Trivia kóruscirkusz. Szinte vele egy időben kezdődik a Müpában Harcsa Veronika új Kassák-dalestje. Másnap ugyanott opera-ősbemutató lesz, Balassa Sándor Földindulásának régóta várt premierje. Majd 17-én, szombaton, a fesztivál utolsó előtti napján Jonny Greenwood, a Radiohead együttes egykori gitárosa, billentyűse és dalszerzője lesz a Művészetek Palotájának vendége. (Munkatársunktól)

Képzőművészet

A képzőművészeti programok közül kiemelkedik a csütörtökön nyíló kortárs vásár, az ArtMarket a Millenárison és a Ludwig Múzeumban másnap nyíló Ludwig Goes Pop című nagyszabású pop-art tárlat. A fesztivál zárónapjain, 17-én és 18-án pedig megnyílik majd néhány kortárs alkotóműhely is a Nyitott Műtermek Délutánján.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.