Orbánt is várják a székely nemzeti rockoperára

Szőcs Géza volt kulturális államtitkár is népszerűsíti azt a Csaba királyfi című „székely nemzeti rockoperát”, amit augusztus 15-én Csíksomlyón akarnak bemutatni. Az eseményre Orbánt is várják.

Szőcs Géza volt kulturális államtitkár is népszerűsíti azt a Csaba királyfi című "székely nemzeti rockoperát", amit augusztus 15-én Csíksomlyón akarnak bemutatni. Az eseményre Orbánt is várják.

A Csaba királyfi című székely nemzeti rockoperát augusztus 15-én mutatják be Csíksomlyón, ahova százezer embert várnak a szervezők. A produkciót G. Nagy Ilián, a rockopera szerzője és Szőcs Géza volt kulturális államtitkár, Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere, Csulák Péter kolozsvári konzul és Szabó Hunor színész, az előadás szereplője népszerűsítette egy szerdai kolozsvári sajtótájékoztatón.

G. Nagy Ilián, elmondta, a csíksomlyói nyeregben tartandó előadásra meghívta Klaus Iohannist, Románia elnökét, és Orbán Viktor magyar miniszterelnököt is meg kívánja hívni. A csatajelenetekben csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi lovasok, a táncjelenetekben pedig a debreceni Hajdú Táncegyüttes tagjai mellett székelyföldi táncosok is felléphetnek. Szerepet kap ugyanakkor a produkcióban a szentegyházi gyermekkórus is.

A mű díszbemutatója egyébként 2011-ben volt Gyergyószárhegyen, Magyarországon pedig 2014-ben Püspökladányban mutatták be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.