Opera a brit költségtérítési botrányról

Vígoperát ír a brit uralkodó zeneszerzője, Peter Maxwell Davies a parlamenti képviselők friss botrányáról, mely szerint a politikusok közpénzeket igényeltek személyes kiadásaik fedezésére is.

A királynő zenemesterét, a 74 éves Sir Peter Maxwell Daviest felháborította a képviselők visszaélése, amelyet a közre mért csapásként értékelt. A skóciai Orkney-szigetek St. Magnus fesztiváljának egyik rendezvényén Davies a The Daily Telegraph című napilapot dicsérte, amely „megtette a demokráciáért, amit a kormány nem: fényt derített ezekre a visszaélésekre".

„Dühös vagyok a botrány mértéke miatt, és a lehető legjobb formában, ahogy tudok, hangot akarok ennek adni - a zene segítségével" - idézte a zeneszerzőt a fenti napilap. „Egy vígoperán dolgozom, amelynek díszletei kerti medencébe való úszó kacsaházak és várárkok lesznek" - utalt a zeneszerző azokra a dolgokra, amelyeket némelyik igen tehetős képviselő a köz pénzéből finanszírozott, és végül azt is epésen megjegyezte: „Néhányukat talán a bemutatóra is meghívom. Persze biztosan tiszteletjegyet szeretnének, aztán majd visszaigénylik az árát a parlamenttől".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.