Nyugdíjba megy, de főtanácsadó lesz

Távozik a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. éléről Márta István. A felröppent hírekkel ellentétben nem mondtak fel neki, hanem ő kérte nyugdíjazását. Utódja Vincze Balázs lesz, a Pécsi Balett igazgatója, Márta pedig szeptember elsejétől Páva Zsolt polgármester kulturális stratégiai főtanácsadója.

Hatvanhárom éves vagyok, ezért kértem nyugdíjazásomat – mondta el lapunknak Márta István, aki 2012 óta vezette a Zsolnay Örökségkezelő Nkft-t. Ez persze nem jelenti azt, hogy visszavonul, a pécsi polgármester, Páva Zsolt személyes kulturális stratégiai főtanácsadója lesz. Megbízása arról szól majd: a város teljes kulturális és kulturális turizmus feladatait előkészítse, egyeztesse, a képviseleti és a javaslattételi feladatokat ellássa.

A munkája érintheti a Pécsi Országos Színházi Találkozót is, amelynek egy évig, 2011-ben művészeti tanácsadója volt. Márta István elmondta: a város 51 százalékos tulajdonosa a fesztivált működtető cégnek, így stratégiai tanácsokat ad majd a többségi tulajdonosnak, hogyan működtethető tovább az egyre viharosabb állapotban lévő POSZT.

Márta Istvántól azt is megkérdeztük, milyen szerepe lesz a Művészetek Völgyében. A tulajdonosi szerkezet három éve átalakult, mondta, a fesztivált a Művészetek Völgye Nonprofit Kft. szervezi, amelynek ötven százalékos tulajdonosa az eddigi szervező Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet, amelynek elnöke, a másik fele pedig Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítványé.

A művészeti vezetésben is fiatalítottak. Bár továbbra is ő a fesztiváligazgató, aktívan nem vett részt az előkészítésben, a fesztiválon pedig egy külön TörzsKávéHáz a 25. évhez elnevezésű udvart fogja vezetni. A program- és kommunikációs vezető Oszkó-Jakab Natália.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.