Nyílt levél a Makovecz-emlékműről

Képzőművészek, művészettörténészek nyílt levélben fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz, Tarlós Istvánhoz, Budapest főpolgármesteréhez és Fekete Györgyhöz, a Magyar Művészeti Akadémia elnökéhez.

A dokumentumban a Melocco Miklós szobrászművész tervezte, a Clark Ádám téren felállítandó Makovecz-emlékművel kapcsolatos problémákra hívják fel a figyelmet.

Az aláírók szerint a 14 méter magas, Makovecz Imre kétméteres, pajzsszerű fülkében megjelenő portréját magába foglaló műtárgy nem illeszkedne a városképbe, és a magyar organikus építészet Kossuth-díjas alkotójának munkássága nem kötődik a budai Várhoz.

A felhívást közzétevők – Sinkó István képzőművész, művészeti író, Mészáros Zsófi gyógypedagógus, galériás, Szávuly Iván építőmérnök, Bendigné dr. Csánky Hayna nyugdíjas főiskolai oktató, Romvári János képzőművész, Vadász István díszlettervező, galériás, Horváth Csaba Péter könyvtáros, Fitz Péter művészettörténész, Kurucz Erzsébet ötvösművész, pedagógus, Erhardt Miklós képzőművész és Kelemen Károly képzőművész – társadalmi vitát javasolnak

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.