Nézettség: A fiatalok taxival távoztak a Mátyás térről

A választási műsorban döntetlen alakult ki az MTV és a TV2 között, a közszolgálati a felsőfokú végzettségűek között nyert.

A 23. héten a 18-49 éves korosztályból a TV2 játékfilmét, a pénteki TAXI 4-et nézték a legtöbben. Az RTL-en sugárzott Barátok közt a legnézettebb napokon is 200 ezerrel kevesebb fiatal nézőt kötött le, mint a francia autós-tetralógia utolsó része. A film alatt az RTL-en bemutatott Mama Jack a Taxi mellett labdába sem tudott rúgni. A 18-49 évesek a héten inkább a TV2-t választották: a csatorna a korosztályban öt napon is legyőzte vetélytársát. Az RTL klub híradóját mindössze hétfőn nézték többen, mint a Tények adását. A választások eredményeit a TV2-n kísérték a legtöbben figyelemmel, ám ha az m1-n és a m2-n sugárzott Európa Választ 2009 nézőit összeadjuk, látjuk, hogy a Magyar Televízió a felnőtt lakosság körében választási műsorával hasonló eredményt ért el, mint a TV2, a felsőfokú végzettségűek pedig inkább a közszolgálati adó tudósítását választották.

A TV2 tehát népszerűbb volt az RTL-nél a fiatalabb korosztály körében, de a teljes korosztály dobogójának első két helyén még mindig az RTL áll: a nagyjából kilencmillió néző közül legtöbben, több mint másfél millióan a Barátok közt adását nézték: a hatodik helyet megszerző Jóban Rosszban heti csúcsnézettsége 300 ezerrel alacsonyabb, mint a szerdai Barátok közté, ami így továbbra is a legnézettebb műsor maradt. A heti legnépszerűbb hírműsor is az RTL hétfői Híradója lett - alig négyezerrel kevesebb ember követte nyomon a híreket, mint a Barátok Közt cselekményszövését - a Tények a hét további részében azonban leelőzte vetélytársát. A Nemzeti vágta RTL-es közvetítése még épp belekerült a Top 5-be.

A legnézettebb vetélkedő továbbra is a TV2 Áll az alkuja a negyedik helyen. Legjobb 10-be jutottak még a TV2-s Napló és a Cobra 11, és az RTL Mentalistája. A Mindent bele, fiúk című vígjáték, a Bolondos dallamok és a Török Forma 1-es nagydíj RTL-es közvetítése alkotják a Top 15 sereghajtóit.

A harmincas listára a héten az m1 is felkerült: 1-jei híradóját több, mint 850 ezren nézték, így a hét 20. legnézettebb műsora lett.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.