Netrebko sikere Londonban

A londoni királyi operaházban kedden este viharos sikert aratott Massenet Manon című operájának címszerepében a 38 éves operadíva, Anna Netrebko.

Ebben a szerepben 2007-ben már nagy sikerrel bemutatkozott Berlinben az énekesnő Daniel Barenboim vezényletével, Rolando Villazón oldalán, a Staatsoper unter den Linden előadásáról DVD is készült.

A londoni Covent Garden-beli produkciót a jó nevű francia rendező, Laurent Pelly állította színpadra, aki korában Donizetti Az ezred lánya című vígoperájával aratott elismerést a brit fővárosban, a királyi operában is.

A bemutató közönsége méltányolta, hogy az opera tragikus cselekményének komikus elemeit is kidomborította Pelly, és Chantal Thomas díszletei és jelmezei segítségével a londoni színpadra hangulatos párizsi képeket varázsolt.

A zeneigazgató, Antonio Pappano vezényelte a premiert, amelyen nemcsak az orosz szopránt ünnepelték hangjának erőteljes szépségéért és remek színészi alakításáért, hanem a Des Grieux lovag szerepével Londonban debütáló fiatal olasz tenoristát, Vittorio Grigolót is.

A toscanai Arezzóban született énekes naptára több évre előre tele van felkérésekkel. Grigolo négyéves kora óta énekel, tagja és szólistája volt a Cappella Sistina kórusának. Lírai, belcanto szerepeket és fiatal hősöket kelt életre, a New York-i Metropolitan Operában 2010 októberében mutatkozik be a Bohémélet Rodolfójaként.

 

Anna Netrebko
Anna Netrebko
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.