Nemzetközi dokuszemle a Corvinban

Dokumentumfilm fesztivált rendeznek szeptember 24. és 28. között Budapesten, a Corvin moziban, melyre a világ minden tájáról érkeznek kreatív dokumentumfilmek, tematikai megkötés nélkül.
A Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF) néven futó rendezvény az elmúlt két év legjobb, díjnyertes filmjeiből válogat, s folytatása is lesz, minden évben szeptemberben rendezik majd meg.

Az idei fesztiválon 41 alkotás (32 hosszú és 9 rövidfilm) lesz megtekinthető. A dokumentumfilmek vetítésére három versenyszekcióban kerül sor: „mert gyerekek vagyunk", „mert szabadok vagyunk" és „mert dolgunk van" címmel. A vetítések után az alkotókkal is találkozhatunk majd.

A seregszemle szervezője Sós Ágnes Balázs Béla-díjas, nemzetközileg is számos díjjal elismert dokumentumfilm rendező és Balogh Rita kreatív dokumentumfilm producer. „A kreatív dokumentumfilm átütő ereje abból fakad, hogy mivel játékfilmes elemekkel operál, kombinálja egy mozifilm szórakoztató élményét a dokumentumfilmek hitelességével és emberközeliségével" - írják a szervezők.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.