Némán olvasnak Esterházyból Miskolcon

Esterházy Péterre emlékeznek ma Miskolcon a Szinva teraszon, ahol délután néma együttolvasást tartanak az író műveiből.

A Miskolci Nemzeti Színház színművésze, Harsányi Attila kezdeményezésére némán olvasnak majd  Esterházy Péter műveiből az őt kedvelők, így tisztelegve a nemrégiben elhunyt író emléke előtt. A példát az ország más településein  is követik, így várhatóan több helyszínen közös, szótlan, ám szavakban mégis gazdag pillanatoknak lehetnek részesei az olvasók.

Az eseményt bejelentő évadnyitó sajtótájékoztatón elhangzott: a színház történetében először fordult elő, hogy egy monumentális operát mutathattak be a Szegedi Szabadtéri Játékok alkotógárdájával közösen. Wagner A bolygó hollandiját januárban egy kissé más formában, de a borsodi megyeszékhelyen is műsorra tűzik. - Wagnert ritkán látni vidéki színházakban, így e vállalkozás meglehetősen unikális – mondta Béres Attila igazgató.

Még ősszel bemutatják Az ember tragédiáját, vendégként Lukáts Andor rendezi A kutya különös esete az éjszakában című, kamaszoknak és felnőtteknek egyaránt szóló darabot, míg  Mohácsi János Molnár Ferenc zseniális történetét, a Játék a kastélyban-t állítja színre. Meghívták a kaposvári k2 színházi műhely két alkotóját, Benkó Bencét és Fábián Pétert, akik A ma esti előadás címmel rendeznek kortárs magyar színművet, napi aktualitásokra hangolva.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.