Nem tudtuk, mi hiányzik még: a II. Rákóczi Ferenc Emléknap

Tárgysorozatba vette a II. Rákóczi Ferenc emléknapjáról szóló indítványt az Országgyűlés kulturális bizottsága. Semjén Zsolt, Vejkey Imre (KDNP) Lezsák Sándor, Bene Ildikó és Dunai Mónika (Fidesz) kormánypárti képviselők indítványa szerint március 27-e, II. Rákóczi Ferenc születési évfordulója lenne Rákóczi és a Rákóczi-szabadságharc emléknapja.

Ennek kapcsán az Országgyűlés megemlékezések szervezését, oktatási anyagok készítését „támogatná és szorgalmazná" az indítvány szerint. Farkas Gergely (Jobbik) megjegyezte: 2011-ben már általános vitára ajánlotta a bizottság a Jobbik javaslatát ugyanebben a témában, de annak országgyűlési napirendre tűzését a kormánypárti képviselők legtöbbje nem támogatta.

A Jobbik nemcsak egy emléknapot, hanem egy emlékévet tervezett volna a szabadságharc kezdetének 310. évfordulójára, 2013-ra. Hoffmann Rózsa (KDNP) annyit fűzött hozzá: ő is támogatja az emléknap létrehozását, de a kulturális bizottságnak érdemes lenne áttekinteni, hogy hivatalosan hány ilyen emléknap létezik már, mert ha túlzsúfoljuk a naptárt, az emléknapok jelentősége is csökken - írja a Kultúrgrund.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.