galéria megtekintése

Most fény derül a teljes igazságra Hosszú Katinkáról

12 komment


Bárkay Tamás

Forrás: Iron Comics

Hosszú Katinka a rajzolt világban is hibátlanul helytáll: a Norion nevű, velünk párhuzamos, veszélyes és titokzatos univerzumból meglehetős gyakorisággal hozzánk látogató alteregója már a harmadik füzetben szórja szét a sötétség erőit.

Az ő és férje, Shane Tusup hevét s nevét idézi ide a képregénysorozat, amelynek darabjait gyenge 800 forintokért teheti magáévá, aki fogékony rá. A produkció kiadója maga Katinka és Shane. A sokszoros világbajnok és háromszoros olimpiai bajnok úszónő júniusban jelentette be a széria elindítását ekképp: „Az Iron Corporation egy új kreatív ágazattal bővül, az Iron Comicsszal. Az Iron Comics első projektje egy képregénysorozat, amelyben végre fény derül a teljes igazságra az Iron Ladyről. (...) Olyan kiadványt készítettünk, ami újfent szorosan követi az én és a cégem filozófiáját, azaz kreatív módon próbálunk motiválni és szórakoztatni."

 

Az alaptörténet szerint Norionban a rettegés az úr, megveszekedett „árnyak" tartják félelemben a népet, már csak kevés „fenomen" maradt, aki megfékezheti a rémálmokat. A Hosszú Katinkára hasonlító Iron Lady az egyikük: nap nap után megküzd velük, és különleges képességeivel legyőzi őket. Eddig ez felőlünk rendben is volna, a baj az, hogy a gonosz erők időnként átlépnek a mi világunkba is, és Iron Ladynek mind­ahányszor követnie kell őket.

A színes-szagos szériát a képregényes világban többnyire tetszetősnek tartják – a rajzokat Benczur Anita és Huszár Márton készítette –, a szöveget – Benczur Anita – azonban kritikákkal illették. Bayer Antal képregénykiadó és szakíró érdeklődésünkre ekképp összegzett: a szándék mindenképpen dicséretes, de a kiadvány kétségkívül fejlődésre szorul.

Forrás: Iron Comics

– Kicsit többet kellett volna tanulmányozni a szakma legjobbjait – jegyezte meg, hozzátéve: Hosszú Katinka is olvasta a kritikákat, és egy rendezvényen biztosította az egybegyűlteket, hogy figyelembe veszik az észrevételeket.

Az Iron Ladynek a Magyar Képregény Szövetség alapító és elnökségi tagja is örül. Korcsmáros Gábor szerint a széria sikerét illetően nagy kérdés, hogy mennyire fedi át egymást a képregényfalók és a Hosszú-rajongók tábora.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.