Van Gogh képeivel is játszhat kirakóst a mobilján

Egyszerre gyönyörködtet, szórakoztat, oktat és fejleszt az ARTRIS nevű vadonatúj mobiljáték, amely a tetris, a puzzle és a képzőművészet találkozásából született. Az ARTRIS-ban a játék és az adrenalin az úr, de a játékos akció közben akarva-akaratlanul betekint a képzőművészetek világába.

A mától okostelefonokra és tabletekre ingyenesen letölthető mobiljátékot egy magyar fejlesztőcsapat saját tőkéből valósította meg. A játék a régi nagy kedvencek, a tetris és a puzzle mechanizmusára épül: a képernyő tetejéről aláhulló elemeket egymásra pakolva kell kiraknunk az eredeti képet. A kép pedig sokféle lehet – akár a KOGART vagy a Kovács Gábor Gyűjtemény csodálatos festményei....

Persze nemcsak Rippl-Rónai József, Ferenczy Károly, Vaszary János, Szinyei Merse Pál Tihanyi, Csernus Tibor és Szalay Lajos gyönyörűséges festményeivel játszhatunk. A játéknak hatalmas és folyamatosan megújuló galériája van Van Gogh, Cézanne, Renoir, Klimt, Toulouse-Lautrec és sok más világhírű művész alkotásaiból. De válogathatunk művészi igényű tájképekből, állatok és növények, távoli városok és világörökségi helyszínek fotóiból is. Sőt, a fejlesztők szándékai szerint hamarosan arra is lesz lehetőség, hogy a saját fotóinkat töltsük fel az ARTRIS-ba.

Hogy még izgalmasabb legyen a játék, a különböző nehézségi szinteken más-más akadályokat kell legyőznünk a játékosoknak, és bevethetnek különböző "fegyvereket" is. Aki pedig adrenalinra vágyik, a Párbaj módban bárkivel összemérheti a tudását. A fejlesztők remélik, hogy a játékot nem csak a művészetkedvelők és a megrögzött mobiljátékosok kedvelik majd, hanem az oktatásban is felfedezik a hozzá kapcsolódó lehetőségeket.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.