Milyen magyarnak lenni az USA-ban?

Önnek is feltűnt már, hogy nincs olyan hollywoodi film, aminek a stáblistájában ne szerepelne legalább egy gyanúsan magyar hangzású név? Van olyan barátja, aki akkor kel fel az Egyesült Államokban, amikor Ön hazaindul a munkából? Ha azt mondják, hogy London a második legnagyobb magyar város, akkor talán kijelenthetjük azt is, hogy az Amerikai Egyesült Államokban élő magyarok száma meghaladja a második legnépesebb magyar megye populációját. De mégis kik ők? Miért pont a tengerentúli országot választották hosszabb vagy rövidebb ideig új otthonuknak? Amerikaiak már vagy még magyarok? Ezekre a kérdésekre is keressük a válaszokat.

Néhány Amerikában élő magyar a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Központja Kisebbségkutató Intézete szakmai segítségével arra vállalkozott, hogy elkészíti az eddigi legnagyobb mértékű, amerikai magyarok életét feltérképező kvantitatív jellegű szociológiai kutatást.

A 47 kérdésből álló online kérdőívet magyar és angol nyelven is elérhetővé tettük. A válaszadásban azokra számítunk, akik életvitelszerűen élnek az USA területén. Várjuk az utóbbi években, valamint az elmúlt évtizedekben kivándorolt honfitársaink és azok leszármazottaik válaszait is.

Célunk, hogy egy objektív képet kapjunk és adhassunk mindenkinek arról, hogy milyen is magyarnak lenni az Egyesült Államokban. A kérdőív kitöltése önkéntes, az interneten keresztül zajlik, anonim és azonosításra alkalmas személyes adatokat nem gyűjtünk.

A magyar nyelvű kérdőív kitöltéséhez kattintson ide, ha az angol változatot választaná, akkor pedig ide kattintson! A tesztek kitöltésére május 30-ig van lehetőség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.