Mick Jagger és fia mocskot ígér

Igen kíváncsian várjuk az HBO saját gyártásában február 15-én debütáló Bakelit (Vinyl) című sorozatot, mivel az alkotók azt ígérik, hogy a képünkbe vágják az 1970-es évekre megrothadt angolszász zeneipar összes izgalmas mocskát a jogi és tárgyalási technikáktól kezdve az előadók átverésén át a könyvelés manipulálásáig.

A filmsorozat minőségére a széria két producere a garancia, aki nem más, mint Martin Scorsese és Mick Jagger – márpedig ennek a két nagyágyú nagypapának, e két híresen profi üzletembernek számottevő tapasztalata lehet a showbiznisz működéséről.

Főszerepben Bobby Cannavale és Olivia Wilde, talpig retróban
Főszerepben Bobby Cannavale és Olivia Wilde, talpig retróban
HBO

A sztori azt követi nyomon, hogy egy New York-i lemezkiadó cég, valamint annak drog- és alkoholproblémákkal küzdő főnöke miként próbál a felszínen maradni az 1970-es évek Amerikájában.

Egy kitalált zenekar frontembereként feltűnik majd James Jagger, azaz Mick Jagger fia, aki a valóságban nemigen hasonlít a papára, így hát reménykedünk benne, hogy a hiteles alakítás érdekében csak kikérdezte az öregurat a régi bulikról.

A profitorientált filmipar az úgynevezett valóságot a maga szociografikus eredetiségében ritkán mutatja be, de azért bízunk benne, hogy Terrence Winter vezető forgatókönyvíró a Bakelit kapcsán megközelítőleg őszinte volt, amikor azt nyilatkozta: „mindig őszinte vagyok, ha történetmesélésről van szó". A sorozat hétfőnként lesz látható a filmcsatornán, és mivel az első részt maga Scorsese mester rendezte, alig várjuk, hogy milyen csomagolásban (és persze miféle zenével!) érkezik az a bizonyos mocsok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.