galéria megtekintése

Menekültekről énekel a szabadszájú díva

0 komment


Csepelyi Adrienn

Csak idő kérdése volt, hogy a Srí Lanka-i tamil születésű, brit állampolgárságú rapper-énekesnő, M.I.A. zenében is reagáljon 2015 menekültügyi kérdéseire. Legújabb, Borders (Határok) című dalával és a hozzá készült videoklippel egyértelművé teszi, mit gondol a témáról.

A negyvenéves sztár sosem tett lakatot a szájára, ha fontos politikai kérdésekről volt szó, s nem is ez az első alkalom, amikor a migránskérdéssel foglalkozik.

Ismerős a kerítés?
Ismerős a kerítés?

Legnagyobb slágere, a Gettómilliomos című film sokszoros díjnyertes, Grammyre is jelölt betétdalául szolgáló Paper Planes-ben például arról énekel, miként szállnak papírrepülő módjára a menekültek határokon át. Most ismét a határok szolgálnak témául: M.I.A. azt feszegeti, vajon van-e létjogosultsága a határoknak napjainkban, és hogy kinek van joga a nyugodt életre.

 
Az énekesnő maga is felszállt egy menekültszállító csónakra
Az énekesnő maga is felszállt egy menekültszállító csónakra

A dalhoz tartozó klipet (amelyet hivatalosan ma mutattak volna be, de az alábbi videomegosztón kiszivárgott) is a szabadszájú művésznő rendezte, az elmúlt hónapok eseményeinek tükrében különösen erős vizuális tartalom.

Arról, hogy pontosan ki is M.I.A. és miért is fontos a popzene szempontjából, itt írtunk bővebben.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.