Rosenwinkel megtanít sapkába' pengetni!

A nemcsak sapkagyűjteményéről híres, de fenomenális gitártudásáért is elismert Kurt Rosenwinkel május 1-én, szombat este kilenc órakor játszik a Múzeum utcai Budapest Jazz Clubban. A philadelphiai születésű gitáros nem először jár Magyarországon, legutóbb Szabó Dániellel játszott a Mol Jazz Fesztiválon.

A Bill Frisell és Pat Metheny méltó utódaként is emlegetett gitáros a jazz-világ „fiatal" (most negyven éves) ünnepelt csillaga. Sok más „nagy öreghez" hasonlóan Rosenwinkel is a Berklee-n kezdte meg tanulmányait, majd Gary Burton zenekarában kapta meg a kezdő lökést. Munkásságát számos elismert szaklap és újság méltatta, többek között a Jazzitude, az All That Jazz és a New York Times, emellett többször is elnyerte „az év legjobb fiatal jazzgitárosa" címet.

A philadelphiai születésű gitáros nem először jár Magyarországon, legutóbb Szabó Dániellel játszott a Mol Jazz Fesztiválon. Kurt Rosenwinkel egyébként is jó viszonyban van az öreg kontinenssel, hiszen az utóbbi években a berlini jazzgitáros nemzedék jövőjét alakítja.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Rosenwinkel május 1-jei  koncertjén a Grammy-díjas Eric Revis bőgőzik, a dobverőket pedig a legkiválóbb amerikai zenészeket kísérő Kendrick Scott veri.

Jegyek: 4900 forintos áron kaphatóak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.