Meglepetésszerű igazgatóváltás az Operettszínházban

Ma zárul Budapesti Operettszínház igazgatói pályázatának beadási határideje – nem verték nagydobra a kiírást sem, annyi biztos. Információink szerint a legesélyesebb pályázó Lőrinczy György, úgy tudjuk, hétfő kora délutáing rajta kívül Bozsó József adott be pályázatot.

Az Operettszínház tulajdonosváltással került az Emberi Erőforrások Minisztériumához; az előző pályázatot még a fővárosnál minősítették eredménytelennek. Kerényi Miklós Gábor igazgatói mandátumát a váltásig, illetve egy sikeres pályázat lezárulásáig hosszabbították meg.

Lőrinczy György a Pentaton Koncert- és Művészügynökség igazgatója és az Európai Művészeti Menedzserek Szövetsége elnökségi tagja kérdésünkre megerősítette, hogy beadta pályázatát az igazgatói posztra. Elmondta, hogy zeneigazgatónak Makláry Lászlót, művészeti vezetőnek Kerényi Miklós Gábort nevezte meg, aki nem pályázik a főigazgatói posztra. A színház jelenlegi menedzsmentje támogató nyilatkozatot csatolt a pályázatához.

Lőrinczy tizennégy éve működik együtt az Operettszínházzal, amelynek nemzetközi kapcsolatait, külföldi útjait szervezi.

Az időrend meglehetősen szoros: a szakmai bizottságnak szeptember 18-ig kell véleményt mondania, majd újabb harminc nap után a miniszternek döntenie kell. Az évad természetesen minden elemében elő van készítve – ebbe kell tehát beszállnia november 1-jétől a leendő igazgatónak. Lőrinczy György lapunknak elmondta, hogy pályázatát a döntés után nyilvánosságra fogja hozni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.