Megkapta az első százmillióját a Kincsem-film

Herendi Gábor, a kultfilmmé vált Valami Amerika rendezője hét év után újra mozifilmet rendez. A Filmalap 97.849.668,- forinttal támogatja a Kincsem munkacímen készülő, a világhírű magyar csodakanca történetét feldolgozó film gyártásának előkészítését. A kosztümös film forgatása a tervek szerint már júliusban elkezdődhet – derül ki a Magyar Nemzeti Filmalap közleményéből.
A modern kalandfilm középpontjában Blaskovich Ernő magyar nemes és Otto von Oettingen osztrák főúr ádáz küzdelme lesz, amelynek részeként kibontakozik előttünk Kincsem páratlan és mesébe illő pályafutása. Az öntörvényű Blaskovich és Klára, von Oettingen modern és felvilágosult lányának viharos szerelmét is bemutató történet helyszíne az 1848-49 szabadságharcot követő Habsburg megtorlás éveinek Magyarországa és Európa legendás lóversenypályái.

A kosztümös film forgatása a tervek szerint már júliusban elkezdődhet vidéki helyszíneken, a szereplőválogatás és a helyszínkeresés már javában zajlik. A magyar nyelven, magyar színészekkel készülő filmet az alkotók a ma is világszerte csodált Kincsemhez méltóan a hazai közönségen túl a nemzetközi mezőnybe szánják. Kincsemért rajongtak az európai uralkodói családok, mítosza Puskás Öcsiéhez és az Aranycsapatéhoz hasonlóan ma is ismert az egész világon.

A Herendi Gábor (Valami Amerika, Magyar Vándor, Lora, Valami Amerika 2) rendezésében készülő film producere Hutlassa Tamás (Kontroll, Viharsarok, Dumapárbaj), társproducere Herendi Gábor. A forgatókönyvet Hegedűs Bálint (Mázli, Parkoló, Liza, a rókatündér) 2008-ban kezdte írni, majd a végleges forgatókönyv a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával Ruttkay Zsófia (Hukkle, Taxidermia, Szabadesés) forgatókönyv-fejlesztő irányításával valósult meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.