Meghalt Kováts Flórián

Hosszú betegség után, életének hatvanharmadik évében vasárnap elhunyt Kováts Flórián, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) titkára - közölte az MTI-vel hétfőn az MMA.

"Szinte megalakulása pillanatától a Magyar Művészeti Akadémia fáradhatatlan titkára, Makovecz Imre hűséges és áldozatot nem ismerő munkatársa, a Kecske utcai akadémiai székház lelke" volt - méltatja Kováts Flóriánt a közlemény.

A népművelő, művelődésszervező, szociológiai egyetemi doktor, a Zala Megyei Művelődési Központ igazgatója, a Zalaegerszegi Városi Televízió Szerkesztő Bizottságának első elnöke, a Magyar Millenniumi Kormánybiztos Hivatalának vezetője az MMA alapítója, Makovecz Imre felkérésére 1992-ben vállalta el a művészeti akadémia titkári megbízatását.

"Kováts Flórián volt az az elkötelezett személyiség, aki az Akadémia életét szervezte, aki tevékeny részese volt a köztestületi törvény előkészítésének és megszületésének, és aki halála pillanatáig az Akadémiáért élt és dolgozott. Szolgálatával a magyar nemzeti kultúra és közösség méltóságának helyreállításán fáradozott" - emlékezik elhunyt titkárára az MMA.

Kováts Flóriánt a Magyar Művészeti Akadémia saját halottjának tekinti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.