galéria megtekintése

Megfejtések két klikkel és anélkül

0 komment


Bárkay Tamás

Három hétig együtt játszottak velünk márciusban az előfizetőink. A címlapunkra ragasztott matricák közül csak az előfizetői példányok rejtettek kvízkérdést (naponta hatfélét). Több mint kétezren küldték be a megfejtéseket, közülük Gergely József nyerte meg a jutalmat.

Kiváló felkészültséggel és némi szerencsével Gergely József lágymányosi olvasónk nyerte lapunk márciusi országos vetélkedőjét, a népszerű Kvízszabadság című játékot. Előfizetőinknek szóló versenyünk győztese egy komplett Népszabadság-olvasósarokkal gyarapodott, azaz egy Brook fotelből, egy kisasztalból, egy állólámpából és magazintartóból álló kompozícióval, amelyet a Basic Collection dizájnbútor-stúdió jóvoltából adhattunk át.

 Gergely József előfizetőnk Murányi Andrással, a Népszabadság főszerkesztőjével
Gergely József előfizetőnk Murányi Andrással, a Népszabadság főszerkesztőjével
Földi D. Attila / Népszabadság

Olvasónk lapunknak elmondta: azt gondolta, több lesz a helyes megfejtés, hiszen ma már néhány kattintással azt is könnyedén kideríti az ember, amiről egyébként halvány fogalma sincs. Ami őt illeti, kérdéseink legtöbbjét már első ránézésre meg tudta válaszolni, de volt olyan feladványunk, ami megdolgoztatta, a Wikipédiához kellett fordulnia például akkor is, amikor azt firtattuk, hogy Lukács György, Kodály Zoltán, avagy Jászi Oszkár nem volt-e népbiztos a Tanácsköztársaság idején, és némi kutatást igényelt az is, hogy kiderítse, vajon Ottlik Géza, Szálasi Ferenc vagy Czinege Lajos nem járt-e soha a kőszegi katonai alreáliskolába.

 

Elismeréssel nyugtázta, hogy lapunk munkatársai nem sajnálták az időt és az energiát a kérdések összeállítására; napilapokban az ember ma már nemigen találkozik efféle akciókkal – összegzett olvasónk, aki az interneten szokott belefutni hasonló játékokba.

A Basic Collection dizájnstúdió bútorai
A Basic Collection dizájnstúdió bútorai

A hatvannyolc éves nyugdíjas villamosmérnök nem emlékszik pontosan, mikor fizetett elő először lapunkra, mert annyira régen. Egy biztos: szülei hagyományát folytatta. Kitartását több észrevétellel indokolta. Úgy látja: a mostani Népszabadság egyik legfőbb erőssége, hogy megszűnt az egy időben sajnálatosan jellemző Budapest-centrikus szemlélete, az országos témákat a vidéki tudósítók közreműködésével valóban országos léptékű tájékoztatási igénnyel dolgozza fel. Másik nagy erénye a politikai pártoktól való távolságtartása, a harmadik pedig, hogy a terjedelmes értekezéseket nem egyben zúdítja az olvasóra, hanem befogadható méretű részekre bontva, gyakran több szerző érthető tálalásában. Izgalmasnak és érdekesnek találja a megújult Hétvége mellékletet és a kulturális oldalakat is – tette hozzá.

Gergely József elárulta: felesége már ki is nézte az olvasósarok helyét a lakásukban. Egy rejtvénnyel kevesebb.

A KVÍZSZABADSÁG helyes megfejtéseit több részletben közöljük.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.