Megalakult a Jancsó Miklós Alkotóműhely

A cél: szabad, a hagyományokhoz méltó, de műfaji korlátoktól mentes filmes műhely létrehozása - áll a Magyar Filmművészek Szövetsége közleményében, amelyet a szervezet elnöke, Tarr Béla juttatott el lapunkhoz. Az alkotóműhely forgatókönyv pályázatot is hirdet. Alább a közlemény teljes szövegét olvashatják.

"A Magyar Filmművészek Szövetsége a mai napon megalapította a Jancsó Miklós Alkotóműhelyt, egy demokratikusan és nyilvánosan működő, önkormányzatisággal rendelkező független intézményt. Célunk, hogy a filmszakma valamennyi alkotójának lehetőséget teremtsünk egy szabad, a magyar és természetszerűen európai filmes hagyományokhoz méltó, műfaji korlátoktól mentes műhely létrehozására,  abban reménykedve, hogy ez esélyt teremthet az alkotók szabad és magas színvonalú tevékenységének támogatására.

Szeretnénk továbbra is fenntartani a magyar film több évtizedes múlttal rendelkező sokszínűségét, segíteni a filmtervek, forgatókönyvek gondozását és megvalósításukban hatékonyan közreműködni, magyar és külföldi források, koprodukciós partnerek felkutatásával. Fontos feladatunknak tartjuk a tehetséges fiatal alkotók pályakezdésének támogatását és a magyar film innovációjának ösztönzését és generálását.

Természetes fórumot akarunk biztosítani a filmszakma szereplői közötti termékeny párbeszédnek, teret adni a filmtervek nyílt vitáinak, abban a reményben, hogy a nyitott eszmecsere segít mindannyiunknak, hogy korunk kihívásaira autentikus filmes válaszokat adjunk.

A Jancsó Miklós Alkotóműhely ez év szeptember 27-én, Jancsó Miklós születésnapján meghirdeti első nyilvános forgatókönyv pályázatát, ezzel is tisztelegve a névedó emléke előtt. A pályázat elbirálására hivatott kuratórium tagjaira ezúton kérjük minden kollégánk javaslatát, melynek a szavazatok alapján történő megválasztására két héten belül kerülne sor, egy kibővített, nyilvános ülésen" - írja Tarr Béla a Magyar Filmművészek Szövetségének elnöke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.