Magyarok Kulturális Világfesztiválja kezdődött Pécsen

Határon túli magyar és magyar származású művészek, művészeti együttesek mutatkoznak be a Magyarok Kulturális Világfesztiválján, amely kedden kezdődött a baranyai megyeszékhelyen.

"A közel húsz éves múlttal rendelkező Határon Túli Magyarok Fesztiválja programsorozat kapcsolatain, hagyományain, értékein alapuló rendezvénysorozat nem csak a Kárpát-medence, hanem immár az egész világ magyar művészeit invitálja Pécsre" – áll a szervező Baranya Megyei Kulturális és Idegenforgalmi Központ és a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.

A fesztivál szűk két hete alatt Pécsett és tizennégy baranyai településen összesen harminc programra várják a közönséget. A tizenöt országból érkező fellépőknek és művészeknek köszönhetően színvonalas komoly-, nép- és könnyűzenei koncertekre, tánc és színházi előadásokra, fotó-, képző- és iparművészeti tárlatokra, s egyebek mellett tudományos tanácskozásra, előadásokra is sor kerül.

A rendezvénysorozat - melyről a közönség részletesen a www.baranyaikultura.hu internetes oldalon is olvashat – szeptember 26-án a pécsi Széchenyi téren a Szőlő és a bor ünnepével és táncszínházzal zárul.

A szervezők reményei szerint a világfesztivál amellett, hogy jelentősen bővíti Baranya megye összművészeti programkínálatát, hozzájárul a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program sikeréhez is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.