Lengyeleké a világ legszebb könyvtára

A falakat a régi mozdonyra emlékeztető fekete-piros színek díszítik, a könyvespolcok a vasúti síneket idézik. Az olvasóteremben egy régi pályaudvari órát és várótermi padokat helyeztek el a lengyelországi Rumia község pályaudvarának épületében berendezett háromemeletes könyvtárban, amelyet a világ legszebb könyvtárának választottak meg.

A kitüntetésről a hirado.hu így számolt be az MTI tudósítása alapján. Mint olvasható: a könyvtárak belsőépítészeti kivitelezéséért járó nemzetközi elismeréssel kitüntetett, Kultúra Megálló nevet viselő városi könyvtárat 2014 szeptemberében létesítették, az a pályaudvar csarnokának 80 százalékát foglalja el. A 1,5 ezer négyzetméternyi területen gyermek- és felnőtt kölcsönző, olvasóterem, képzőművészeti és fotóműhely, valamint két konferenciaterem is működik.

A berendezést a Sikora Wnetrza lengyel lakberendezési műhely tervezte. Az amerikai könyvtárszövetség (ALA), valamint a Nemzetközi Belsőépítészek Társasága (IIDA) által kétévente ítélt Library Interior Design Awards nevű elismerést a lengyel könyvtár az egytermes létesítmények kategóriájában nyerte el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.