Lázár bejelentette, most mégsem tudni, mi lesz

Lázár János jelentette be, hogy az Országos Széchényi Könyvtár kapja meg a Magyar Rádió egykori épületeit, ezekre azonban a színművészeti egyetem is szemet vetett.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter négy hónappal ezelőtt bejelentette, hogy az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) a Magyar Rádió fölöslegessé vált Bródy Sándor utcai épületegyüttesébe fog költözni. Csakhogy ugyanerre a helyre pályázik a Színház- és Filmművészeti Egyetem is, amiért civilek és józsefvárosi vezetők is lobbiznak. Az építészeti ötletpályázat késése tovább táplálja a találgatásokat.

A Károlyi-palota beépül vagy a Nemzeti Múzeumhoz kerül
Földi Imre / Népszabadság

Komoly érvek vannak a színművészeti mellett: az elkészíttetett építészeti megvalósíthatósági tanulmány is alátámasztja, hogy a Magyar Rádió hajdani épületkomplexuma eredeti funkciók megtartásával és térszerkezetek felhasználásával, a jó akusztikájú stúdióival a szóba jöhető helyszínek közül a legkézenfekvőbb megoldást kínálja.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma lapunkkal azt közölte, hogy a Palotanegyedre ígért építészeti ötletpályázat „előkészítése megtörtént, a megjelentetés időpontjáról egyelőre nem született döntés". Az OSZK elhelyezéséről viszont azt írták, több helyszín is szóba került. "az OSZK Budavári Palotából való kiköltöztetéséről és jövőbeli elhelyezéséről még nem születetett döntés."

A teljes cikk a Népszabadság május 13-án megjelent számában olvasható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.