Látogatókat kapott Shakespeare a Duna-korzón

Az író halálának 400. évfordulóján, szombaton a Duna-korzón ismét megkoszorúzták Mészáros Andor szobrászművész Shakespeare-t ábrázoló szobrát, melynek születését egykor a Népszabadság hasábjain kezdeményezte Dr. Nagy Károly nyugalmazott ügyész.
Szabó Miklós

- Még 2001-ben a Népszabadságban javasoltam, hogy állítsunk szobrot az angol drámairodalom óriásának – idézte fel a történteket dr. Nagy Károly. A 13 évvel ezelőtti szoborállítás 6 millió forintos költségét a budapesti Shakespeare-szobor Bizottság teremtette elő, közadakozásból.

Szabó Miklós

A szobor az ausztráliai Ballarat város főterén álló, a budapesti születésű Mészáros Andor munkájának méretarányos másolata. Az emlékművet, amely egy szoborból és emlékfalból áll, 2003-ban avatták föl a Vigadó téren. Azóta minden évben megemlékeznek a nagy drámaíróról.

Az idei ünnepségen „A Shakespeare-rajongó Szabó Lőrinc" címmel hangzott el ünnepi beszéd, továbbá reneszánsz lantmuzsika, drámarészletek és szonettek voltak hallhatók.

Szabó Miklós

-Nagyon sok öröm származik abból, hogy mindig vannak új emberek, akik eljönnek, mert a régiek közül sokan eltávoznak, vagy nem tudnak eljönni a koruk miatt – mondta lapunknak az ünnepség után a nyugalmazott ügyész. Hozzátette: jövőre, amikor 80 éves lesz, egy igazán maradandó megemlékezést fogok csinálni. Mint ígéri, dokumentumkiállítással mutatja be a szoborállítás viszontagságait.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.