Újévi aranysárgaborsó
FŐZÉSI IDŐ: 45 perc
SÜTÉSI IDŐ: 30 perc
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 250 gr. sárgaborsó, 3 db tojás, 2 kk. szárított zsálya, 2 kk. szárított bazsalikom, 2 kk. szárított borsikafű, 7 ek. hidegen sajtolt olívaolaj, 2 tk. tengeri só
A sárgaborsót jól átmossuk, 1 óráig hagyjuk vízben állni. Ismét jól átmossuk, felforraljuk a vizet, majd lassú lángon főzzük, amíg 2-3 ujjnyi fehér hab nem keletkezik rajta. Leöntjük róla a habos vizet, és új tiszta vízben kis lángon főzzük 30 percig, hogy megpuhuljon a borsó.
Eztán a borsót villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk az olajat, a fűszereket, a sót és a tojásokat, majd jól eldolgozzuk.
Ha serpenyőben szeretnénk elkészíteni, akkor megsütjük mint a fasírtokat, ha olaj nélkül szeretnénk sütni, akkor ezt megtehetjük muffin sütőformában is.
Egy muffinsütésre alkalmas tepsit kivajazunk, lisztezzük, és egy-egy nagy kanállal (kb. a mélyedések kétharmadáig) megtöltjük a sárgaborsómasszával.
200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Tejfölös zöldhagymamártással tálaljuk: fejenként 2 evőkanál tejfölt elkeverünk 1 db apróra vágott friss zöldhagymával és egy csipetnyi sóval.