Paradicsomos rozsos kenyér

ELŐKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc

KELESZTÉS: 60 perc

SÜTÉSI IDŐ: 45 perc

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 150 ml paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 3 tk szárított bazsalikom, 10 db szárított paradicsom, 1 zacskó élesztőpor, 1,5 dl víz, 200 gr finomliszt, 100 gr teljes kiőrlésű rozsliszt, 2 kk tengeri só

Az élesztőport egy pohárba 1,5 dl meleg vízbe szórjuk, állni hagyjuk 5 percig.

Egy kisebb forralóedényben a paradicsompürét, bazsalikomot és a fokhagymát felforraljuk, elkeverjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt szárított paradicsomot és az élesztőt.

A lisztet egy edényben elkeverjük a paradicsomos élesztővel, jól összedolgozzuk, majd egy kilisztezett felületen 10-15 percig gyúrjuk, hogy egységes szép felületű kenyértésztát kapjunk.

Minden oldaláról megolajozzuk, majd egy előre kiolajozott kenyérsütőformába helyezzük. Frissen tartó fóliával lefedjük, meleg helyen kelesztjük kb. 50-60 percig.

A előmelegített (200 °C) sütőben 45 percig sütjük, addig, amíg ütögetésre nem kong egy kicsit.

Miután megsült, konyharuhával letakarva langyosra hűtjük, majd fólia alatt hagyjuk teljesen kihűlni, hogy finomra puhuljon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.