Téli vitaminleves
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 20 perc
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE: 3-400 gr édesburgonya, 1 db sárgarépa, 1 db vöröshagyma, 1 db lilahagyma, 1 marék friss majoránna, 2 tk fenyőmag, 1 kk tengeri só, 6 dl víz
A vöröshagymát feldaraboljuk, és egy közepes méretű edényben kevés olajon megpároljuk, majd 2 dl víz hozzáadásával, lefedve, lassú tűzön főzzük 5 percig. Turmixgépben pépesítjük.
Az édesburgonyát és a sárgarépát felkockázzuk, a lilahagymát nyolcadoljuk, majd nagy lángon (a hagymás edényben), kevés olajon pároljuk 2-3 percig.
Apróra vágjuk a majoránnát, mozsárban egy kicsit összenyomkodjuk, kevés vízzel keverjük el, és öntsük az édesburgonyára, majd kis lángon lefedve még 5 percig főzzük.
Ha már megpuhult az édesburgonya, hozzáadjuk a vöröshagymapépet, sózzuk, felöntjük 4 dl vízzel, és felforraljuk, majd lefedve hagyjuk összeérni az ízeket 5-10 percig.
A fenyőmagot a végén szórjuk rá, díszítsük friss bazsalikomlevelekkel.