Sárgarépás kókusztejes muffin
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc
Hozzávalók: 150 g sima liszt, 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, 2 tk. sütőpor, 1 tk. fahéj, 1 db frissen reszelt szerecsendió, 125 ml kókusztej, 2 db tojás, 1/2 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 100 g mazsola, 1 db sárgarépa, 100 g barna nádcukor, 2 ek. fenyőmag, csipetnyi tengeri só
A sütőt 200 Celsius-fokra előmelegítjük.
A sárgarépát és a szerecsendiót lereszeljük, és a hozzávalókat mixerrel jól összekeverjük.
Egy muffinsütésre alkalmas tepsit kiolajozunk, lisztezünk, és egy-egy nagy kanállal (kb. a mélyedések kétharmadáig) megtöltjük tésztával.
Megszórjuk kevés fenyőmaggal, és 20 percig sütjük.
Teához, kávéhoz kínáljuk.