Sárgarépás kókusztejes muffin

Előkészítési idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Hozzávalók: 150 g sima liszt, 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, 2 tk. sütőpor, 1 tk. fahéj, 1 db frissen reszelt szerecsendió, 125 ml kókusztej, 2 db tojás, 1/2 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 100 g mazsola, 1 db sárgarépa, 100 g barna nádcukor, 2 ek. fenyőmag, csipetnyi tengeri só

A sütőt 200 Celsius-fokra előmelegítjük.

A sárgarépát és a szerecsendiót lereszeljük, és a hozzávalókat mixerrel jól összekeverjük.

Egy muffinsütésre alkalmas tepsit kiolajozunk, lisztezünk, és egy-egy nagy kanállal (kb. a mélyedések kétharmadáig) megtöltjük tésztával.

Megszórjuk kevés fenyőmaggal, és 20 percig sütjük.

Teához, kávéhoz kínáljuk.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.