Sárgarépás sós falatok

Előkészítési idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Hozzávalók: 200 g sima liszt, 50 g teljes kiőrlésű rozsliszt, 100 g hideg, apróra vágott vaj, 2 tk. gyömbérpor, 2 kk. sütőpor, 2 kk. tengeri só, 1 db sárgarépa, 140 g kefír

A sütőt 200 Celsius-fokra előmelegítjük.

A lisztet, a sütőport, a gyömbérport és a sót mixerrel jól elkeverjük a vajjal, hogy morzsás állagú legyen.

A sárgarépát lereszeljük, és a kefírrel együtt adjuk hozzá a gyömbéres liszthez, és dolgozzuk össze.

Belisztezett felületen gyúrjuk össze a tésztát kevés liszt hozzáadásával, majd nyújtsuk el 1,5-2 cm vastagra.

Hintsük meg nagy darabos tengeri sóval, majd vágjuk ízlés szerint 4 vagy 8 darabra.

Kiolajozott, lisztezett tepsibe tesszük, és 20 percig sütjük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.