Sárgarépás sós falatok
Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 20 perc
Hozzávalók: 200 g sima liszt, 50 g teljes kiőrlésű rozsliszt, 100 g hideg, apróra vágott vaj, 2 tk. gyömbérpor, 2 kk. sütőpor, 2 kk. tengeri só, 1 db sárgarépa, 140 g kefír
A sütőt 200 Celsius-fokra előmelegítjük.
A lisztet, a sütőport, a gyömbérport és a sót mixerrel jól elkeverjük a vajjal, hogy morzsás állagú legyen.
A sárgarépát lereszeljük, és a kefírrel együtt adjuk hozzá a gyömbéres liszthez, és dolgozzuk össze.
Belisztezett felületen gyúrjuk össze a tésztát kevés liszt hozzáadásával, majd nyújtsuk el 1,5-2 cm vastagra.
Hintsük meg nagy darabos tengeri sóval, majd vágjuk ízlés szerint 4 vagy 8 darabra.
Kiolajozott, lisztezett tepsibe tesszük, és 20 percig sütjük.